От МВР побликуваха нова декларация, която е необходима при преминаването през пунктовете

Пореден ден на опашки по входовете и изходите на областните градове. Времето, в което проверяващите правиха компромиси, изтече. Сега пътуващи се допускат само с необходимите документи. Днес от МВР побликуваха нова декларация, която е необходима при преминаването през пунктовете.

В нея отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Къде се намират временните КПП-та у нас? (СПИСЪК)

Рано сутрин хиляди българи тръгват на път за работа в съседни градове. Така около 7 сутринта на контролно-пропускателните пунктове в София се стигна до опашки. Повечето хора се оказаха подготвени с нужните документи.

В ранния следобед на автомагистрала „Тракия“ опашка от желаещи да влязат в София нямаше. Много обаче се оказаха желаещите да напуснат столицата. 

Според бившия началник на столичния КАТ Богдан Милчев създадената организация от МВР е на добро ниво. „Налице е изключително адекватно поведение от страна на МВР. Виждаме абсолютен синхрон между политическо и професионално ръководство”, посочи той.

Каква е обстановката на входовете на областните градове?

От „Пътна полиция“ казват, че шофьорите са толерантни. Към този момент констатирани нарушени, свързани с преминаването през пунктовете, няма.

„Гражданите се отнасят с разбиране.  Разбират ситуацията“, категоричен бе инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

С предимство през контролните пунктове се пропускат линейките на Спешна помощ и автомобилите, които возят болни хора.

От днес щателно се проверяват не само междуградските автобуси, но и тези, които превозват работници.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си