Схемата за придвижване на гражданите в страната беше променена

Правителството на Албания промени отново схемата за придвижване на гражданите на територията на цялата страна. Освен полицейския час по време на предстоящите почивни дни, от понеделник само по един член на семейството ще може да излезе за един час да купи необходимите продукти, при наличието на специално разрешително за това. На пенсионерите и възрастните хора им е абсолютно забранено да излизат от къщи, предаде БГНЕС.

3 жертви на коронавирус за 12 ч. в Албания

В събота и неделя полицейският час ще бъде в интервала между 13:00 и 05:00 часа, като през това време прозорците трябва да бъдат затворени. От понеделник само по един член от семейство със специално разрешително ще може да излезе и да напазарува за един час.

Министър-председателят Еди Рама предупреди, че освен хората, които трябва да отидат на работа, никой друг няма да напуска дома си без наличието на въпросното разрешително.

Втора жертва на коронавируса в Албания

„До края на войната това ще бъде единственият начин да се излезе. Пенсионерите и възрастните хора няма да излизат, ще стоят вкъщи“, заяви той.

Рама обясни и какъв е редът за получаване на електронно разрешение, като посъветва възрастните хора да не се опитват да получат такова, тъй като ще им бъде отказано. В случай, че излязат, ще бъдат глобени, защото са най-застрашени от заразяване с коронавирус.

Според последните данни, заразените в Албания до момента са 186, излекували са се 31 човека, а смъртните случаи са 8.