Досега Русия е регистрирала 2 777 случая на коронавирус

Руският президент Владимир Путин е решил да се справи с задълженията си дистанционно, заяви Кремъл, след като ръководителят на основната болница за борба с коронавируса в страната е положително изпитан след среща с президента, предаде БГНЕС. 

Тръмп и Путин се договориха за важността от стабилност на глобалните енергийни пазари

Денис Проценко, който миналата седмица се срещна с Путин, когато руският лидер посети болницата „Комунарка” в Москва, заяви във вторник, че е бил заразен с коронавируса, но се чувства добре.

„Президентът предпочита тези дни да работят от дистанция”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, малко преди Путин да проведе заседание на кабинета чрез видеоконференция.

„Предприемаме всички предпазни мерки”, каза говорителят и добави, че Путин е в президентската резиденция в Ново Огарьово извън Москва.

В Кремъл има случай на заразен с коронавирус

Путин облече яркожълт предпазен костюм за посещението миналия вторник в болницата. Той също беше видян да разговаря с Проценко без предпазни средства, но Кремъл заяви, че няма причина за безпокойство за здравето на президента.

Снимка: БГНЕС

„Всички, които бяха с президента в „Комунарка”, се тестват ежедневно за коронавирус", добави Песков, след като във вторник каза, че с Путин всичко е наред.

На въпрос дали Путин продължава да се ръкува с онези, с които се среща, Песков каза: „Сега всички са социално дистанцирани“.

Москва под строга карантина (ВИДЕО)

Почти 70% от 147-милионното население на Русия е поставено под строг режим заради пандемията след първото съобщение на кмета на Москва в неделя.

Досега Русия е регистрирала 2 777 случая на коронавирус и 24 смъртни случая, предимно в Москва.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си