Боят e сред възпитателните методи, смятат властите в азиатската държава

Сурови физически наказания се налагат на индийците, които не спазват ограниченията по време на пандемия. Сред тях са бой с пръчка или правене на лицеви опори на улицата. Нарушителите са основно от бедните квартали, а полицията следи за тях на всяка крачка. От края на март в някои райони на Индия е напълно забранено излизането от домовете, дори и при спешен случай.

ТОТАЛНА БЛОКАДА В ИНДИЯ: Как властите следят за изпълнението на мерките?

Боят с пръчки се прилага и в град Пуне, който се намира на около два часа път от Мумбай. Българката Мария Тодорова, съпругът й Аджит и едногодишният им син живеят там.

„В по-бедните райони има доста повече полиция. Униформените често бият нарушаващите правилата, особено на главни улици”, разказа Мария в ефира на "Здравей, България".

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ: Хималаите се виждат от Индия (СНИМКИ)

Строгите мерки са въведени на 24 март. Заради многото заболели, някои квартали в Пуне, са напълно блокирани. Хората нямат право да излизат от домовете си по никакъв повод.

„Жителите са известени предварително да отидат да си купят храна за поне една седмица. В тези райони пътищата са блокирани и никой не може да влиза или излиза. Вече почти месец няма международни полети, а вътрешните са само до някои части от Индия. Прекъснати са и железопътният и автобусният транспорт”, каза още българката.

Ограниченията в Индия ще бъдат в сила до 14 април.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!