Полицаи с пръчки бяха изпратени по улиците на страната

Строги мерки за карантина и социална изолация в Индия, след като вчера страната сложи под тотална блокада населението си от 1 милиард и 300 милиона души. 

Полицаи с пръчки бяха изпратени по улиците на Индия, за да дисциплинират и приберат по домовете им хората, които нарушават стриктните правила, обявени от премиера Моди в опит да бъде спряно разпространението на коронавируса. 

Коронавирусът продължава да се разпространява по света (ОБЗОР)

“Искам да останете там, където сте в страната. В контекста на ситуацията, блокадата се налага за 21 дни, което означава, че следващите 21 дни са решаващи за нас”, каза Моди.

Полицията в цялата страна започна да барикадира пътища и да спира превозните средства, за да ограничи движението на хората, с изключение на онези, които осигуряват жизненонеобходими услуги на гражданите.

„Всички магазини, търговски комплекси, фабрики, работилници, офиси, пазари, храмове ще бъдат затворени, а междуградските автобуси и метрото ще бъдат спрени. Строителните дейности също ще бъдат прекратени за този период“, добави Моди.

Китай затваря границите си за чужденци

Полицията в Мумбай разчита и на физически упражнения, които нарушителите на стриктната карантина са принудени да правят директно там, където бъдат заловени - дори и на улицата. Лицеви опори, коремни преси и клекове са само малка част от наказанията, които хората, позволили си да излязат без причина, трябва да направят под зоркия поглед на служителите на реда. Някои се опитали да се измъкнат, като обяснили, че са излезли за да купят храна, но това не трогва полицията.

„В момента има около 600 случая, които са потвърдени от индийското правителство. Има 10 смъртни случая. А минути след като премиерът обяви блокадата, хората се втурнаха панически да се запасяват“, заяви журналистката Ведика Суд.

Вчера, 1 милиард и 300 милиона граждани на Индия бяха поставени под пълна блокада, след като се оказа, че вирусът се е разпространил, освен в Делхи и Мумбай, и в много малки градчета на втората по население държава в света.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си