Броят на регистрираните случаи на COVID-19 намалява вече пети ден в южната ни съседка

За да се предотврати излишното движение на хора по Великден от 21:00 в събота до полунощ в понеделник, Гърция удвоява глобата от 150 евро за нарушители на ограничителните мерки. Собствениците на пътуващи без наложителна причина автомобили са заплашени от конфискация на регистрационните номера, заяви днес заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас, предаде БГНЕС.

Над 2 млн. са заразени с COVID-19 по света, над половината са в Европа

Той заяви, че контролът ще бъде особено строг към тези, които злоупотребяват с едно от изключенията за пътуване - грижите за възрастни хора.

По отношение на днешните данни за ситуацията с COVID-19 в Гърция, представителят на Министерството на здравеопазването, професорът епидемиолог Сотирис Циодрас заяви, че са регистрирани едва 15 нови случая, с което общият брой на заразените с коронавирус в страната стават 2,207.

Броят на регистрираните случаи на COVID-19 намалява вече пети ден в южната ни съседка.

Броят на починалите до днес е 105 души, като за последните 24 часа са загинали още трима души, а 69 граждани се лекуват в интензивните отделения на гръцките болници.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО