Това съобщи легендата на синия клуб

Акциите на "Левски" са в София и са джиросани на Наско Сираков. Това съобщи самият той в сайта на отбора във вторник.

Легендарни играчи: „Левски” е религия, разчитаме на Наско Сираков

"От тази сутрин, 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на „ПФК Левски“ АД. Тъй като се нуждая от време, за да се запозная детайлно със ситуацията в "Левски", моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни, когато ще се състои първата ми пресконференция. В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача – с "Лудогорец" в Първа лига и с "Локомотив" (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България", написа легендата на "сините".

Сираков получи акциите от обвиняемите Васил Божков и Георги Попов сред допитването между феновете.

Баскетболният треньор Константин Папазов обяви, че очаква Сираков да обедини „синята” общност и посочи, че финансирането на „Левски”, трябва да става по модела на испанските грандове „Барселона” и „Реал Мадрид”.

 

 

„Да докара на стадиона всеки, който не намираше причина да дойде. Смятам, че Наско го умее това. Искам да помоля цяла „синя” България да му гласува кредит на доверие. Той е безценен. Дори е много по-ценен от финансовия кредит, който може да обезпечи „Левски”, каза Константин Папазов.

Основното предизвикателство пред „Левски” в момента е да намери начин да се финансира. Папазов е убеден, че Сираков ще намери решение.

„Не се съмнявам нито за миг. Знам му идеите, знам му възгледите. Знам колко болка е събрал за 12 години. Тази болка ще е уникална позитивна енергия, защото само човек, който обича много, може да преглътне”, посочи още Папазов.

Развръзката по казуса със собствеността със сигурност е очаквана най-вече от футболисти и треньори. Днес наставникът на „сините” Петър Хубчев призна пред клубната телевизия, че играчите са били притеснени.

„Няма какво да се крием, няма какво да се лъжем. Аз усещам, че тези момчета се замислят сериозно за бъдещето си и това е нормално. Не се оплаквам от начина, по който тренират, но усещам, че главите им не са съвсем свободни”, каза той.

След близо три месеца пауза efbet лига се възстановява в края на седмицата. „Левски” излиза в дербито на кръга срещу шампиона и лидер в класирането „Лудогорец”.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.