Темата коментира бившият външен министър Соломон Паси

Протестите в САЩ са нормално нещо на фона на обстановката, породена от икономическите последици за страната от кризата с коронавируса и убийството на афроамериканец по време на арест. Това каза в „Здравей, България” бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Трима полицаи с български произход са пострадали при бунта в САЩ (ВИДЕО)

„Светът се намира в необичайна обстановка. В момента всички сме под стреса на пандемията. 40 000 милиона души в САЩ са без работа. За страна с 380 милиона население това е голям стрес”, коментира той.

Соломон Паси открои действия на протестиращите, които са присъщи за антиглобалистите като чупенето и вандалските прояви. „По-различното в момента е, че хората крадат. Това не е случайно. Кражбите говорят за това, че хората изнемогват”, обясни той.

Журналисти: Протестите в САЩ са резултат от икономическо неравенство

Бившият външен министър прогнозира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде преизбран. Според него той умее виртуозно да подгрява симпатизантите си и игнорира тези, които няма да гласуват за него. Паси е категоричен, че расовият проблем в Щатите не е решен, въпреки че страната е лидер в решаването му.

Той е на мнение, че епидемията от коронавирус е резултат от лоши хранителни практики.

Целия разговор гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.