Отговор на този въпрос даде директорът на отдел „Експлоатация и поддръжка” на дружеството инж. Васил Василев

Общо около 4500 битови и 250 стопански клиенти на ЧЕЗ са били засегнати след вандалската проява върху електрическите стълбове на дружеството. Това обясни в ефира на "Здравей, България" директорът на отдел „Експлоатация и поддръжка” към ЧЕЗ Електроразпределение – България инж. Васил Василев. 

"В петък срещу събота в района на Казичене бяха засегнати около 4000 битови и 150 стопански клиенти. В неделя срещу понеделник са засегнати около 500 битови и 100 стопански такива на територията на Лозен", поясни той.

Вандали потрошиха електрически стълбове край София

 

 

Инж. Василев изтъкна, че това не е единствената вандалска проява срещу имуществото на ЧЕЗ. „Това е поредното посегателство. Има много други случаи – пожари по кабелни трасета, счупени стълбове, скъсани кабели при изкопни работи. Почеркът е един и същ. Силно са обрушен бетонът по стълбовете и са счупени. Не липсва нищо от съоръжениятa, предполагаме че мотивът е за освобождаване на имотите в които се намираме. Щетите надхвърлят 1 милион лева годишно. За последния случай сме информирали Министерството на вътрешните работи и Министерството на енергетиката. Oрганите на МВР ще установят каква е причината ", коментира директорът на отдел "Експлоатация и поддръжка" към ЧЕЗ. 

Той поясни, че при подобни обстоятелства няма опасност от изгаряне на електроуреди в домовете на потребителите. От ЧЕЗ обявиха, че са възстановили захранването в рамките на няколко часа след подаването на сигнала до тях. Кметовете на Лозен и Казичене обясниха, че електричеството в двете населени места е възстановено в рамките на два часа след извършването на вандалските прояви. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.