Темата коментират Христо Проданов от БСП и Тома Биков от ГЕРБ

„Действията на гардовете на НСО бяха ненужни и по никакъв начин неоправдани. Едва ли има някой, който да каже нещо друго. Нещата след това се развиха по различни линии. Не разбирам защо този сюжет беше хвърлен върху правителството и изпълнителната власт, при положение, че то няма никакво отношение към тези гардове”, каза Тома Биков по повод случилото се в "Росенец" с Христо Иванов.

Какво последва след скандалите с НСО?

Зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов насочи темата към Законопроекта за НСО от 2015 г. Той го определи като поредния опит за отнемане на правомощията на президента Радев. 

Той коментира и акцията на Прокуратурата в сградата на президента. „Държавният глава получи зрелищната проверка от Специализираната прокуратура. Акцията можеше да бъде направена съвсем културно и деликатно – да отидат служители от Прокуратурата, да направят обиски, а не да изпратят 30 въоръжени”, допълни Проданов. 

БУРЯ В ДЪРЖАВАТА: Акции и арести в президентството (ОБЗОР)

Биков контрира, че арестът на Нено Димов в Министерството на околната среда и водите е бил "далеч по зрелищен". "След тази акция на Прокуратурата всеки има право на мнение дали точно по този начин е трябвало, как, кога и защо. Накрая пак се оказа, че изпълнителната власт е виновна”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.