От Министерството на туризма очакват предложения от бранша до края на седмицата

По повод обявените намерения за протести на жители и гости на община Несебър във връзка с обявяването на хотел „Дел Мар“ за карантинен за COVID-19 Министерството на туризма заявява, че до този момент няма сключени договори или споразумения за работата му като такъв.

Отварят карантинни хотели в „Слънчев бряг” и „Златни пясъци”

Мястото беше посочено като обект за карантиниране на туристи в област Бургас след срещи на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на Съюза на хотелиерите–Несебър и Съюза на собствениците в Слънчев бряг, проведени в края на миналата седмица, сочат още от ведомството.

Как Банско посреща туристите в условията на COVID-19?

 

Министерството на туризма е готово за диалог и остава на разположение за последващи срещи и идеи за избиране на място за настаняване, в което при необходимост да бъдат изолирани туристи. Очакваме до края на седмицата представители на сектора да предложат нов обект за карантиниране на туристи, който да бъде подкрепен както от бизнеса, така и потребителите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.