Министърът на туризма откри Българо-турски онлайн бизнес форум

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри Българо-турски онлайн бизнес форум. Събитието е организирано от Министерството на туризма, заедно с посолствата на България и Турция, бизнес и туристическите сдружения в двете държави. В дискусията се включиха близо 50 участници, като бяха обсъдени възможностите за инвестиции в областта на туризма в страните, начините за улесняване на туристопотока и обмяната на успешни практики в дигитализацията на сектора.

Николова в Турция: България има прекрасни възможности за зимни спортове

Николова заяви, че намерението на българското правителство в настоящата ситуация е да поддържа политика на максимална гъвкавост по отношение режима на преминаване на границите. Допълни, че България и Турция дават положителен пример в това отношение, защото е важно да се съхранят резултатите и параметрите на туристообмена, търговския оборот и инвестициите.

Вицепремиерът коментира още, че България и Турция са създали положителна традиция на деловите връзки помежду си, тъй като голяма част от бизнеса в двете държави работи с партньори от насрещната страна от много години.

През предстоящия зимен сезон България очаква най-голям брой туристи от Турция

Посланикът на Турция в София Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на министър Николова за усилията, които полага за насърчаване на туристопотока между двете съседни страни. Коментира, че е важно границите да бъдат отворени, за да могат хората да пътуват. По думите ѝ Турция, както и България, взима всички необходими мерки, за да гарантира сигурността на гостите си и да им осигури безопасен престой.

Желязков: Транспортните връзки между България и Турция са ключови

Валентин Дончев, неакредитиран посланик в Истанбул, поясни, че Турция е една от най-желаните дестинации за българските туристи през последните години и е от изключително значение двете страни да продължат добрите си взаимоотношения в бъдеще.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.