Те разказаха за последните 6 години от живота на семейство

Преди дни едно убийство разтърси цяла България. В дома им в Сандански бяха убити две деца – на 3 и на 5 години. Обвинена е тяхната майка – 31-годишната Кристина Дунчева. Само по NOVA говорят родителите на Кристина.  Владислава Тричкова успя да се срещне с тях!

Оставиха в ареста майката, обвинена в убийството на двете й деца

Те разказаха за последните 6 години от живота на семейство, които според тях са били изпълнени с насилие и унижение. И именно това е била причината, довела до трагедията.

„Нямаха брак, защото той имаше теория, че женените хора не се разбирали”, обясни лелята на Кристина - Ваня Кирилова.

Адвокатът на майката от Сандански: Свекър й я е насилвал сексуално

„Когато тя се настани да живееше при него, нито ми се обаждаше често, нито се отбиваше. При едно позвъняване нейно чух как той крещи и пита кой се обажда, след което последва шамар от негова страна. Аз й казах, че веднъж щом е посегнал, ще го направи отново. Насилниците не се спират”, споделя майката на Кристина – Валентина.

В началото Кристина е споделяла, че обича мъжа до себе си. След раждането на първото й дете, Кристина е започнала да губи блясъка в очите й, смята майка й.

"Дори и при местния педиатър тя непрекъснато плачеше. Тя каза, че тогава е плачела, защото не е можела да каже какво се случва. Беше щастлива, когато разбра, че е бременна за втори път. Тя искаше къща, пълна с деца. Страхът в нея беше много голям, но живееше с надеждата, че може да го промени", споделя още Валентина.

Лелята на Кристина разказа, че Георги многократно я е заплашвал с пистолет. Тази подробност обаче жената е спестила на родителите си. Бащата на Кристина си спомня, че Георги е подлагал и децата на наказания.

"Аз съм й уреждала срещи с местен психиатър и психолог. Жената обясни, че това е форма на временна депресия", обяснява майката на Кристина.

Семейството на жената не е подозирало, че тя е насилвана и от нейния свекър. Тя не е споделяла пред тях за подобни случаи. Пред психиатър обаче Кристина е споменавала неговото име. Кристина не говорела често за насилието с родителите си. През последните дни обаче започнала да ги моли за помощ.

"Трябваше да ни каже всичко, да не се поддава на неговите заплахи", каза бащата на Кристина.

През всичките години Кристина се е изнасяла няколко пъти от къщата на Георги, но винаги се връщала. Така станало и последния път, преди убийството. В Агенцията за закрила на детето не са постъпвали нито сигнали от майката, нито от бащата. Заради образувано дело за домашно насилие обаче от Районния съд в Сандански поискали от социалните да изготвят доклад. Дни по-късно получили ответен иск от бащата и посетили децата. Те установили, че заедно с майка им са в къщата на родителите на Кристина и са добре.

Екип на NOVA се опита да открие за коментар бащата на убитите деца – Георги Трайков, но въпреки многобройните опити до приключването на репортажа, това не се случи.

Целия разказ на семейството на Кристина гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.