Здравният министър връчи ключовете на 20 нови линейки

Детските градини и яслите може да отворят още в понеделник, обяви отново днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Според него, ако натискът върху системата продължи да намалява, заповедта може да бъде издадена още в петък.

„Ако в четвъртък вечерта данните, които събираме, показват ясна и отчетлива тенденция, в петък ще има заповед само за яслите и детските градини.

Здравният министър разкри коя мярка може да отпадне следващата седмица

Днес министърът връчи ключовете на 20 нови линейки за Спешната помощ в цялата страна. Специализираните автомобили отпътуваха за центровете в София, Пловдив, Варна, Бургас и Добрич. Те са закупени с европейско финансиране и са част от проекта за модернизация на Спешната помощ у нас, по който трябва да бъдат доставени общо 400 автомобила.

„Остава да пристигнат още 140, от които 42 - високопроходими. Поръчката за тях върви в момента. Проектът за модернизация на Спешната помощ продължава. В голяма част от районите са сключени договорите за строителство, за авторския и строителния надзор. До края на годината ще направим всичко възможно да започнем строителството по този голям проект”, добави здравният министър.

 

 

При връчването на ключовете за линейките здравният министър коментира и въведените мерки в страната. Според него вече се наблюдава по-ниска заболеваемост и намален натиск върху здравната система.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.