Марияна Арсенова обясни, че на артистите са предоставени специални маски

„Остана една сянка на съмнение, която е добре да се разсее. Когато пандемията започна и имахме 7 болни, което е много малка част от нас, ние затворихме. Всяка сутрин искам данни от лекарите и към този момент нямаме нито един случай в творческите екипи на театъра. Когато до мен стигне сигнал, аз съм длъжна да го проверя“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова по повод обясненията, изискани от балетиста Станислав Стефанов, който излезе на сцената с предпазна маска.

МАСКА НА СЦЕНАТА: Ще накажат ли балетиста, който я е носил?

Тя добавя, че на артистите са предоставени специални маски, които да се вписват в обстановката.

„Думата „скафандър“ бе извадена от контекст. Има огромна разлика в маските, защото художественият облик на представлението може да бъде нарушено. Когато през май месец нямаше никакви маски, ние започнахме да си шием такива“, казва Арсенова.

Според нея случилото се със Стефанов е нормална административна дейност. 

"Ако има хора, които много се притесняват, те могат да дойдат да разговарят с мен. Има опция дори и за отпуск", каза още Арсенова.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.