Майк Бойд играел с едни и същи числа от години

Пожарникар, който години наред играе с едни и същи лотарийни числа, изпусна джакпот от 1,5 милиона британски лири. Причината - един-единствен път той не успял да си купи билет, тъй като спешно бил извикан на работа. Отишъл да гаси пожар в отдалечено село без лотариен пункт и интернет.

Дни след това той разбрал, че пет от числата, на които залагал, са изтеглени в играта за 183 милиона паунда на EuroMillions на 11 декември. В крайна сметка петима играчи от Обединеното кралство си поделиха 9 431 900,00 паунда.

Ако Майк си бе купил билета, щеше да получи 1 571 983 паунда.

Той играе с едни и същи числа - включително късметлийските 6, 9, 13, 24 и 41 - всяка седмица в продължение на две години. Огнеборецът от Уортинг, Западен Съсекс, казва, че би похарчил голяма част от парите за родителите си и за благотворителност.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.