Налозите не са вдигани от шест години

На протест против драстичното увеличаване на такса смет се събраха жители на Разград и околните села. От общината мотивираха предложението, което днес беше разгледано с факта, че налогът не е променян от декември 2014 година, а са се повишили разходите. В същото време събираемостта на данъците в Разград била около 75 процента, а в селата от общината едва 30 на сто. 

Жители на квартал в София излизат на протест заради опасен път

Хората са недоволни от предвиденото повишаване на данъците, тъй като сумите и сега са непосилни, а след увеличението, плащането им ще стане невъзможно. По думите на част от кметовете на населените места в района е необходим компромис.

„Ако не се направи актуализация на данъците ще има много голяма криза с почистването в Разград”, категоричен е градоначалникът на Разград Денчо Бояджиев.

 

 

Малко по-късно през деня Общинският съвет в града отхвърли предложението за увеличение.

Подробностите гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.