Вижте какво заявяват

Български политици честитят Новата 2021 година с надежда и пожелания за здраве и просперитет. Не подминават трудностите през 2020 г. и отбелязват заслугите на медиците и обществото през отминаващата трудна година.

Борисов: Ще направим 2021-а годината на новото начало

Обръщение по случай 2021 г. направи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Честита Нова година, скъпи сънародници! Повече от всякога се обръщам към вас с надежда, за да пожелая от сърце здраве, радост и просперитет на всеки един от вас през 2021 година. Вероятно всички ще бързаме да забравим случилото се през 2020 година и коронавируса. Но каквото и да става, не трябва да забравяме уроците на изминалите 12 месеца. Научихме ли се да сме отговорни един към друг? Научихме ли се да сме по-човечни и да си помагаме? Научихме ли се как да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети отново?”, започва словото си Караянчева.

 

Председателят на Народното събрание изразява болката си, че във времето, когато трябвало да сме най единни, сме били е най-разделени.

„Изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме възможност да докажем, че изразът „единство на държавата” е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук”, смята Караянчева.

„И все пак, изминалата година имаше и своите положителни моменти. Станахме свидетели на удивителния героизъм на медиците ни. Без професионализма, усилията и търпението на лекарите, сестрите, санитарите, фармацевтите, лаборантите, полицаите, социалните работници нямаше да се справим. На първа линия имахме бойци, които не отстъпиха. Считаното доскоро за невъзможно, днес е факт. Световните учени успяха за кратко време да открият ваксина. Съвсем скоро с нейна помощ ще обърнем хода на битката”, отбелязва тя.

Президентът: България и светът изпращат трудна и разломна година

„Бих искала да благодаря и на всеки един от вас, който преживя неблагополучия през 2020 г. заради коронавируса, но намери сили да продължи, да помага, да живее по градивен начин. Всеки един от вас е герой, заслужил възхищение. Истински вярвам, че 2021 г. ще бъде годината на възстановяването и новото начало”, изказва още председателят на НС.  

„Най-важният урок от 2020 година е, че всички сме свързани и всеки един от нас с мислите, думите и делата си е отговорен за благосъстоянието на всички. Ето защо пожелавам на всички много късмет и успехи. Честита Нова година”, завършва Цвета Караянчева.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва своето пожелание за Новата година във Facebook с цитат на Екзюпери: „На света няма нищо по-крехко от надеждата“. Именно с надежда, пише тя, заставаме на прага на новата година. Все още крехка, но несломима.

„Измина година на тежки загуби и пропуснати моменти, през които се научихме да преминаваме заедно. Със смелостта на нашите лекари, сестри и медицински персонал, които не се предадоха пред изпитанията на неизвестното. С грижата на хиляди хора и доброволци, които помагаха на непознати. Със съпричастността и отговорността на всеки. Това беше най-големият урок по човечност, за който си струва да сме благодарни”, отбелязва Фандъкова.

„На света няма нищо по-крехко от надеждата“, казва Екзюпери. Именно с надежда заставаме на прага на новата година. Все...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Четвъртък, 31 декември 2020 г.

Според кмета през 2020 г. сме научили, че силата е в общността.

„Колкото и да обичаме да казваме, че човек трябва да си помогне сам, научихме, че безрезервната помощ я дават други, често напълно непознати. Научихме, че с „не ми пука“ и „и без мен ще се оправят“, не става. В годината на пропуснатите прегръдки, научихме колко много обичаме. Предстои ни да извървим труден път, но целта ни е обща – да запазим живота!”, допълва градоначалникът.

„Желая Ви здрава и успешна 2021-а година! Нека през нея имаме повече споделени моменти със своите близки, без притеснения и страх, а с обич и надежда!”, завършва посланието си Йорданка Фандъкова.

Според лидера на БСП през Новата година най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта.

„Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество”, пише във Нинова Facebook.

През Новата година най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта Изпращаме една тежка година за...

Публикувахте от Корнелия Нинова в Сряда, 30 декември 2020 г.

Тя благодари на всички, които са се борили с непознатото за нашата страна и света предизвикателство.

„На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени вкъщи, бащи и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха спасение за близките си”, добавя тя.

„Днес много семейства са разделени за празниците. Дано това повече никога не се повтаря. Човекът, а и обществото ни, сме устроени така, че винаги да се стремим към по-добро. В този стремеж за нас най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта”, смята още Нинова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.