В парламента днес Корнелия Нинова обвини премиера за свлачището на пътя за Рилския манастир

"В политиката е лесно да критикуваш, но е трудно да си обективен. Това пропаднало трасе са го правили комунистите. И ние можем да кажем на нашата колежка в парламента, която днес е говорила за пътя до Рилския манастир, че тук строежът е бил некачествен. Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения". Така премиерът Бойко Борисов  коментира одумите на Корнелия Нинова, която го обвини за падналите скални късове. 

 

"Правим всичко възможно да се възстанови нормалният ритъм на движение по пътя между Банско и Гоце Делчев. В момента работници укрепват подкопания от придошлите води на р. Места участък. Скоро се пуска движението в едното платно, до края на утрешния ден трябва да е готов и целия път. Полицаите отлично са се справили с организацията, сигурността на хората ни е на първо място", поясни премиерът.

"Стената там е 90 градуса и е възможно най-ронливата скала. Само алпинисти могат да работят там, само алпинисти! Строителни работници не могат", обясни Борисов пред NOVA, като припомни, че на мястото отдавна падат скали.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.