Някои от новите попълнения са от застрашени видове

Мрежест жираф, две слончета и още няколко бебета от застрашени видове са се родили в резерват за животни в Мексико, докато в страната върлува пандемията от новия коронавирус. Резерватът в мексиканския щат Пуебла е затворен за посетители заради COVID-19, но размножаването при животните значително се е увеличило в този тежък период за хората.

Франк Камачо, който е директор на резервата "Африкан сафари" във Валсекийо, на 150 км от столицата, не свързва увеличената раждаемост при животните с отсъствието на хората заради пандемията.

СИЛАТА НА ИНТЕРНЕТ: Спасиха две ягуарчета от трафиканти след снимка в мрежата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Тук животните се чувстват като в естествената си среда, но без болести и бракониери", каза той.

"Те не разбират нищо от пандемията, нито знаят за вируса или какво се случва извън резервата. Не сме променили качеството на грижата за тях. Животът им е абсолютно нормален", поясни Камачо. Бюджетът на парка е намалял заради липсата на приходи от посещения, но е запълнен с постъпления от отложени проекти.

В парка, разположен върху 830 хектара, живеят 5 741 животни от 498 вида - от малки пеперуди до слонове и хипопотами от Азия и Африка.

Най-многодетните семейства в животинския свят (ГАЛЕРИЯ)

Женското мрежесто жирафче, "един от най-редките подвидове" жирафи, е родено на 13 септември с ръст от 1,53 метра. Четири месеца по-късно то вече е 2,60 метра и може да достигне ръст от 4,50 метра, каза Камачо. Тъй като майката не може да го храни, гледачите дават на бебето по 13 литра мляко от бутилка всекидневно и то наддава по килограм и половина на ден.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА