Двама от арестуваните са били обявени за общодържавно издирване

Рано тази сутрин е започнала специализирана полицейска операция на територията на Четвърто РУ при ОД на МВР-Варна. Проверките се извършват в село Синдел, община Аврен, под ръководството на Окръжната прокуратура.

Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел активен контрол на поведението на водачите на МПС, съобщиха от прокуратурата.

Следи се дали те шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества, дали са правоспособни, като и дали имат неплатени глоби. Проверява се техническата изправност на превозните средства и имат ли сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Служител на сектор "Миграция" задържан при спецакция в Пловдив

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията в транспорта, както и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди.

Издирват се лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване. Акцент са и хора, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района.

Мащабна операция на полиция и прокуратура в Сливен

Към този момент проверените лица са 255, а проверените автомобили - 130. Задържани са седем души, като двама от тях са били обявени за общодържавно издирване.

Установени са осем нарушения на Закона за движение по пътищата, ангажирана е административно-наказателна отговорност спрямо нарушителите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.