Признанието идва за трета поредна година

Летището в Загреб е признато за най-доброто в Европа в категорията летища с годишен капацитет от 2 до 5 милиона пътници за трета поредна година, съобщи днес операторът на Международно летище Загреб /MZLZ/, позовавайки се на проучване на мнението на пътниците, предаде агенция Хина.

Швейцария изисква отрицателен PCR тест за пристигащите със самолет

Участниците в анкетата на Международния съвет на летищата (ACI) за качеството на услугите на летищата поставя международното летище в Загреб, наречено на първия хърватски президент Франьо Туджман, на първо място въпреки предивикателствата на пандемията от коронавирус, довела до значително намаляване на броя на пътниците и полетите.

Базираният в Монреал, Канада, Международен съвет на летищата публикува днес резултатите от проучването си за 2020 г., "най-трудната в историята на гражданската авиация".

Мъж живял 3 месеца на летище заради страх от COVID-19 (ВИДЕО)

Загребското летище е обявено за най-добро в Европа в своята категория за трета поредна година.
Председателят на управителния съвет на летището Хюсеин Бахадир Беди заяви, че скоро летище "Франьо Туджман" ще представи лятното си разписание, и изрази надежда за постепенно възстановяване на нормалния му трафик.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА