Той почина на 15 март от усложнения на COVID-19

Семейството, приятели и колеги на Косьо Марков си взеха последно сбогом с легендарния музикант. Основателят на група „Тангра” почина в началото на тази седмица след усложнения заради COVID-19.

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

С цветя, венци и музика на „Тангра” близките изпратиха музиканта в последния му път.

„Ще го запомня като непоправим мечтател и неизчерпаем източник на енергия, идеи, вдъхновение, ентусиазъм, който ни увличаше и нас”, сподели вокалистът на „Тангра” Борислав Мудолов - Косатката.

„Аз съм благодарен за нашето приятелство и за сътрудничеството с него, което до ден днешен съществува в този състав”, посочи музикантът в „Тангра” Йордан Ганчев.

В ПАМЕТ НА ЕДНА ЛЕГЕНДА: Говорят колегите на Константин Марков

Косьо Марков пише и история на българската музикална сцена - такава, която ще остане като вдъхновение и за следващите поколения.

„Това е символ на промяната в българската музика, защото те дръзнаха да свирят модерна музика, когато това не беше много позволено. Ще го запомня с това, че беше изключително усмихнат, ведър човек, пълен с непрекъснати идеи”, каза журналистът Камен Алипиев - Кедъра.

До последно музиката остава в сърцето и душата на легендарния басист. В последния му път до него е любимата му бас китара.

„От реанимацията ми пишеше с нови идеи, планове за бъдещето. Той просто не спираше да мисли за това нещо. Това беше живота му и веруюто”, добави Мудолов.

COVID-19 покоси легендарния музикант и създател на "Тангра" Косьо Марков

Приятелите отказват да говорят за Косьо Марков в минало време.

„Много ми хареса идеята на Васил Върбанов да не говорим в минало време за Косьо. Той е наш приятел, който ще е с нас завинаги, с „Тангра” - второто му семейство”, каза още Мудолов.

„Той е тук с нас и музиката му е винаги с нас”, заключи Алипиев.