Набирането на членове на комисиите за мобилните урни е затруднено

С полицейска охрана пристигнаха машините за електронно гласуване в Пловдив - общо 897 устройства. До края на деня те трябва да бъдат разпределени и монтирани  по секции в продължение на поне половината от членовете на комисиите.

В Града по тепетата със заповед на кмета се забранява продажбата, сервирането  и употребата на алкохол и спиртни напитки на обществени места и в заведенията за хранене  в дена на изборите за периода от 6 до 21 часа.

Няма наплив от  желаещи за мобилните екипи, които да обслужват карантинираните гласоподаватели. Оказва се, че и сред самите карантинирани няма наплив да гласуват. Поне такава е ситуацията в област Пловдив. Там регистрираните жители под карантина, които имат право на глас, са  над 10 хиляди, а подадените заявления за вота са под 200. 

Какво трябва да знаят за вота избирателите, които гласуват за първи път

В 16-та РИК в Града под тепетата ден преди изборите е спокойно. "154 са гражданите, поставени под карантина, които са изявили желание да подадат своя вот. Това е около 3 процента. Секциите, които ще обслужват подвижните урни, са образувани, но все още няма назначени комисии към тях, което очакваме да се случи днес". Това заяви в ефира на "Събуди се" председателят на комисията Илиян Иванов. По думите му, ако няма кандидати, секцията най-вероятно ще бъде закрита.

Повече гледайте във видеото