Общо 465 секции бяха разкрити извън страната

Големи опашки от желаещи да гласуват българи по света. Общо 465 секции бяха разкрити извън страната. За гласуване бяха подадени над 87 000 заявления.

Огромни опашки се извиха пред секциите в Берлин, Лондон, Хетафе, Хамбург и други градове. На места опашките са били толкова големи, че се е чакало с часове.

СНИМКИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ВИЖТЕ ТУК

В Лондон полицията предупреди една от секциите - тази в Южен Лондон, че ще я затвори, ако не се въведе ред на опашката. На нея чакаха около 500 души. 

 

 

В британската столица имаше рекорден брой желаещи да гласуват, но ограничен брой секции - 35, тъй като страната вече не е в ЕС. 

Опашки се извиха от сутринта пред българското посолство.  Пред секцията в Гринуич хората  чакаха по 2 часа. Председателят на секцията обясни пред NOVA, че на час успяват да минат между 80 и 100 души.

Опашката пред секцията в Северен Лондон достигна до 500. Това се случи само 3 часа и половина преди затваряне на секцията. Едва ли всички ще успеят да гласуват. Хора от опашката казват, че чакат повече от 3 часа.

 

 

Опашка от 500 души се изви и пред най-натоварената обичайно секция – тази в Баркинг в Източен Лондон.

Опашка имаше и пред секцията в Кеймбридж. 

 

Опашки от желаещи да гласуват се извиха и в Германия (ВИДЕО)

Огромни опашки от желаещи да гласуват се извиха пред българското посолство в германската столица Берлин. Опашки имаше и пред избирателните секции в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург.

 

 

Огромна опашка се изви и пред секция в град Хетафе, предградие на Мадрид. Според зрители на NOVA се е наложило да чакат по 4 часа, за да упражнят правото си на глас. 

Опашки имаше и пред секциите в Брюксел. 

 

Пред посолството ни във Вашингтон също се събраха много желаещи да упражнят правото си на глас. Над 50 човека чакат на опашка.

 

 

 

Опашки се извиха пред изборните секции в Турция още в самото начало на деня на вота. И там тази година секциите са само 35.

В Чорлу избирателните секции са само две. А статистиката показва, че гласуващите там са хиляди. И точно защото секциите са малко, а хората много, опашки се извиха от рано сутринта.

 

 

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК