Вижте какво казаха те в студиото на „Здравей, България”

„Хората имат нужда от промяна, от глътка въздух и надежда. Смятам, че това, което виждаме като резултати от изборите, е наказателен вот за досегашния модел на управление”. Това заяви Жени Калканджиева, която е част от листата на ВМРО за 45-тия парламент в Хасково.

Искрен Пецов, който също беше част от кандидатите на ВМРО, изрази съгласие с нея. „Всички по някакъв начин загубиха. Самите ние също бяхме малко на ръба. Не мисля, че някой е изненадан”, каза той.

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ печели изборите, „Има такъв народ” – втора политическа сила

Костадин Георгиев-Коцето Калки, който подкрепи Десислава Иванчева, призна, че нейната листа не е имала шанс да влезе в парламента, но той се е включил заради каузи – заради презастрояването, хаоса в медицината и някои каузи в културата.

„За голямо съжаление тези каузи не се чуват, но с течение на времето хората ще осъзнават, че качеството им на живот зависи от това нещо – здравето, градската среда и запазването на страната ни", каза още той.

Какви са сценариите за политическото бъдеще на страната?

За Калканджиева, Пецов и Калки Слави Трифонов е големият победител на изборите. „Едно цяло поколение израстна с неговата физиономия всяка вечер", посочи Пецов.

„Смятам, че оттук нататък отново ще се отиде на избори”, коментира Калканджиева.

„ГЕРБ ще се опитат да прокарат т.нар. „експерти”, които са си напазарували предварително с цел да се скрият малко и да отклонят народния гняв от себе си”, допълни Коцето Калки.

Според Пецов никоя от партиите няма да успее да направи правителство. „Вероятно ще има служебно такова и ще се отиде на избори. Не че го искам, но е неизбежно”, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, Нинова – не

Борисов: Печелим парламентарни избори за пети пореден път (ВИДЕО)

Слави Трифонов със симптоми на COVID-19

ВОТЪТ ЗАД ГРАНИЦА: Коренно различни резултати от тези в България

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК