Поклонението беше в църквата „Преображение Господне” в кв. „Лозенец”

Последно сбогом с Георги Коритаров. Близки и приятели на журналиста почетоха паметта му в столичния храм “Преображение Господне”. Коритаров почина внезапно на 6-ти април, след като беше диагностициран с COVID-19.   Десетки лица от журналистическите среди се събраха днес, за да си вземат последно сбогом със своя колега и приятел - Георги Коритаров.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

“Истински ерудит, изключителен мозък, от тази брилянтна школа на журналистиката, каквито за съжаление все по-малко вече се срещат”, заяви журналиста Георги Милков.

А колегата му Тони Николов посочи: “Отива си наистина едно събитие в българската журналистика. Аз си мисля за човека. Знам какъв изключителен професионалист беше той. И знам как той съумяваше, наистина с един невероятен интелект и ерудиция да оглежда събитията в дълбочина. И точно тази дълбочина много ще ни липсва. Наистина много ще ни липсва на всички.”

Те ще го запомнят именно такъв - прям, смел, винаги готов да сподели своя опит и знания: “Човек, който даваше воля на мисълта си, което също напоследък е дефицит. Така че ще го запомня като един човек, с който можеше да се говори умно и интересно.”

Почина журналистът Георги Коритаров

На поклонението присъства и вицепрезидентът на България Илияна Йотова:  “Не мога да повярвам, че го няма. Това мога да ви кажа.”

Почитатели на Георги Коритаров също дойдоха, за да почетат неговата памет. За тях той винаги ще остане светъл пример на българската журналистика.

“Просто съм живял всяка сутрин с него. Друго не съм слушал - с него. Той говори от телевизора, аз си говоря вкъщи”, споделя Костадин Бучков, почитател на Георги Коритаров.