Автор е Красимир Калушев

Българският филм "Живот" получи специална награда в категорията за игрално кино от Golden Baklava Film Festival в Турция, съобщават от НАТФИЗ. Автор е възпитаникът на академията Красимир Калушев - режисьор и продуцент.
В шестото издание на фестивала са участвали млади творци от Норвегия, Румъния, Индонезия, Израел, Русия, Турция, Мексико, Франция и др.

България е била представена и от четвъртокурсничката в специалност "Филмова и телевизионна режисура" Евгения Тенева. Нейният филм "Стигма" е бил включен в документалната секция на фестивала. Изпълнителен продуцент и на двете заглавия е проф. Станислав Семерджиев.

Почетен "Аскеер" за Мария Бакалова

Golden Baklava Film Festival е признат за един от най-престижните студентски филмови фестивали в Турция. Провежда се на всеки две години и представя международна панорама на най-младото кино, създадено в съответния период. Форумът има за цел да срещне и обогати младите творци с опита на вече утвърдилите се режисьори, продуценти, сценаристи, оператори, монтажисти и дизайнери на звукови и визуални ефекти.

Източник: БТА