В поредица Даниела Тренчева търси истината от разузнавачи, адвокати и самият Мехмет Али Агджа

Версиите за поръчителите на атентата срещу папа Йоан Павел II са много. Търсим истината от разузнавачи, адвокати, психолози, но и от стрелеца – самия Агджа. В ексклузивно интервю за „Ничия земя“ миналата събота той призна, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас.

Али Агджа твърди, че този път разказва истината – как е избягал от най-строго охранявания военен турски затвор, защо не е арестуван у нас, след като е обявен за издирване за убийство на журналист и кой му е осигурил пистолета, с който опитва да убие папата. В историята участват тайните служби, терористи, дипломати, трафиканти и наемници. Терористът твърди, че вече не е терорист.

До момента е отказал хиляди интервюта в последните 40 години. Но в документалната поредица от три части на „Ничия земя“ ще срещнем версиите му с тези на наши агенти „под прикритие“ в Рим по времето на атентата и разследването. Говорим и с адвоката на задържания като съучастник българин Сергей Антонов. Истината на защитника Джузепе Консоло е абсолютно различна. Как той и българските разузнавачи успяха да разконспирират теорията на Агджа още през 80-те години? Предстои да разберете неразкритите до момента тайни на най-важните участници в процеса срещу турския килър.  

Цялото интервю гледайте във видеото.