В този ден е забранена политическата агитация

Остават часове до началото на изборите за 46-ото народно събрание. Малко над 6 700 000 българи имат право на глас. Общо 23 партии и коалиции ще се впуснат в битката за новите 240 места в парламента.

Днес е Денят за размисъл преди парламентарните избори на 11 юли. В този ден е забранена политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите. Забраната продължава от 00.00 часа днес до 20.00 часа в изборния ден в неделя. Изборният ден започва в 7 часа.

 

 

Ще можем да гласуваме само с машини във всички секции с над 300 избиратели и у нас, и в чужбина. Хартиена бюлетина ще може се пуснем само при технически проблем с машината и то, ако ЦИК е разрешила. Другото ново е, че няма ограничения в броя на изборните секции зад граница.

„Денят за размисъл премина нормално, без сигнали за нарушения за извършване на предизборна агитация. Имаме информация от секционните комисии, че се предават изборните книжа. Процесът тече нормално”, заяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

От прокуратурата съобщиха, че към 10 часа тази сутрин има образувани 612 преписки за нарушение на избирателните права на гражданите. Образуваните досъдебни производства са 69.

В неделя България избира 46-ото Народно събрание. Екипите на NOVA предават на живо най-интересните места.