Ремонтът в участъка от Чирпан до Стара Загора продължи повече от първоначално обявеното време

Пуснаха движението по автомагистрала „Тракия” в участъка от Чирпан до Стара Загора в посока към Бургас. Ремонтът там продължи повече от първоначално обявеното време и в разгара на летния сезон доведе до огромни тапи по пътя към морето. В края на следващата седмица ще бъде възстановено и движението към София. Дотогава пътуващите от Бургас към столицата ще минават по сегашния обходен маршрут.

Новият шеф на АПИ откри редица нередности при ремонта на две магистрали

Ремонтираният участък от магистралата е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Екип на NOVA засне и първия автомобил, преминал по ремонтираната отсечка. Пътуващите в него споделиха, че отиват на семейна почивка в Приморско.

Снимка: Георги Манев, NOVA

През последните три месеца движението преминаваше през обходен маршрут. Задръстванията до село Ракитница се превърнаха в обичайна и изнервяща пътуващите закономерност. Станаха и немалко инциденти.

От началото на ремонтните дейности по обходния маршрут са станали 13 леки и 4 тежки катастрофи. При тях са ранени общо 6 души. „Движението беше много интензивно, но от днес се надяваме по едното направление нещата да се успокоят”, заяви гл. инспектор Бончо Славов от „Пътна полиция”, ОДМВР-Стара Загора.

„От МОЯТА НОВИНА”: Три коли се удариха на АМ „Тракия" (ВИДЕО)

„Още от самото отваряне на магистралата, ще има полицейско присъствие на местата, където ще се осъществява пътното движение. Екипи на "Пътна полиция" ще осъществяват контрол с автоматизирани средства за спазване на скоростните режими”, посочи още той.

В платното на магистралата от Бургас до Стара Загора се слагат мантинели, предстои и полагането на пътната маркировка. До пускането му в движение през следващата седмица, прибиращите се от морето отново ще преминават през обхода и село Ракитница. Препоръчително е да се ползва Подбалканският път към София или маршрутът през Димитровград и отново АМ "Тракия".

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Георги Манев