Целта е установяване и задържане на лица от активния криминален контингент

Във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления, от днес СДВР започва специализирана полицейска операция по малките населени места край столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Жандармерия в Световрачене след излизането на Венци Боксьора от ареста

Целта е установяване и задържане на лица от активния криминален контингент, както и събиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер, или нарушения на обществения ред на територията на селата Световрачене и Войнеговци, и град Нови Искър.

В рамките на операцията през днешния ден е била извършена проверка и на 36-годишен рецидивист от с. Световрачене, на когото с определение на Софийския градски съд е била изменена предишна наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в "домашен арест". Установено е, че мъжът е бил без електронна гривна, разпоредено е районният инспектор да извършва проверки на мъжа на всеки час, същевременно е подготвено и искане за поставянето на съответната гривна. Мъжът е с множество криминални прояви и има осем осъдителни присъди.

Пуснаха под домашен арест мъжа, обвинен в побои и унижения на хора в Световрачене

Засилените полицейски проверки ще продължат в рамките на няколко поредни дни. В действията участват и служители на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", информират от МВР.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА