„Не е добре да има двоен аршин”, добави той

Както за плагиатство, така и за подадени неверни декларации трябва да има наказания. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ" в студиото на „На фокус с Лора Крумова”.

„Има неща при Кирил Петков, които не са много окей. Например канадското му гражданство и подписаната декларация с невярно съдържание, че няма двойно гражданство. Да Ви припомня ли какво направиха Петър Илиев?”, коментира той.

Кирил Петков представи в КС документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин

„Едното е подозрения и с решение на Етичната комисия и няма юридическа стойност. Не казвам дали го е направил или не, а само фактите. От другата страна имаме нарушение на Конституцията, на закона и попълване на документ с невярно съдържание, който е изискуем по закон и наказанието по НК е от 3 до 5 години. Казвам само факти”, каза Йорданов. И добави: „Когато има закон е хубаво да се спазва. Ако той е нарушен в посока плагиатство – нека има последствия. Ако е в посока на двойно гражданство – също трябва да има последствия. Не е добре двойният аршин да е такъв”.

Тошко Йорданов не смята, че Петър Илиев и Пламен Николов са били „грешки" на ИТН. По казуса за плагиатството трябвало да се произнесе съдът, а Николов според него е „прекрасен човек"

Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС

Той коментира и номинацията на Мустафа Карадайъ за президент. „Не мисля, че България ще избере президент от ДПС. Те са неприемлива партия за българите, заради нещата които направиха”, посочи той.

„Според мен те издигнаха свой кандидат за президент, за да може номерът на бюлетината им да бъде на първа страница на машината и така електоратът им да гласува по-спокойно. Част от него има проблем с четенето на книжовен български език. Много по-лесно е да помниш една цифра”, добави Тошко Йорданов.

„Кой спечели от това, че сега има избори. Всички партии, освен ДПС и ГЕРБ, губят хора заради новата политическа структура. В момента от 3 субекта има 4 и е логично да има преразпределение на гласовете”, коментира той. И добави: „Появата на нови формации е нещо прекрасно, защото демокрацията е това. Фактът, че те ще имат подкрепа и ще влязат в парламента, означава, че има хора, които се припознават в тях".

Запитан дали е възможно Слави Трифонов да има офшорни фирми, Йорданов отговори: „Не знам той да има офшорки. Не съм му счетоводител, но не знам да има такива фирми”.

Тошко Йорданов: Асен Василев е откраднал интелектуална собственост, не може да бъде министър

„Когато имаш голям общ враг е по-хубаво да сте заедно срещу него, а когато той бъде победен – тогава да си търсите различията. За нас големият враг са ГЕРБ и ДПС. Срещу Хитлеристката Германия на ГЕРБ и ДПС ни трябват съюзници” – с тези думи Йорданов обясни това, че въпреки че Асен Василев го съди за клевета, може да раздели личното от политическото отношение и допуска възможност ИТН да седне на масата за преговори с ПП след изборите.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.