Главните роли са поверени на Пенелопе Крус и Милена Смит

Филмът „Паралелни майки“ на режисьора Педро Алмодовар бе представен в Ню Йорк. Главните роли са поверени на Пенелопе Крус и Милена Смит. Те влизат в образите на две необвързани жени, забременели инцидентно, чийто термин наближава. Едната от тях е по-възрастна, не съжалява за избора си и е щастлива, че ще бъде майка. Другата е пълна нейна противоположност –с ъвсем млада, изплашена, травмирана от случващото се. И двете раждат в един ден, а от там се развиват и паралелните им истории.   

Лентата вече беше представена на филмовия фестивал във Венеция, където откри престижния кинофорум, а Крус си тръгна с наградата за най-добра актриса. Сега актьорският състав се събра отново за премиерата в Ню Йорк.  

Започва филмовият фестивал във Венеция (ВИДЕО)

"Пенелопе е като част от семейството ми. Заедно сме направили толкова много филми. За мен винаги е удоволствие да работя с нея. Разбираме се с поглед. А Милена е родена актриса. И когато си режисьор и виждаш за първи път някой като нея, няма как да не й дадеш шанс, защото вътрешното ти усещане подсказва, че тя ще бъде голяма звезда. Да я срещна и да работя с нея е невероятна привилегия, истински подарък", заяви Алмодовар. 

От своя страна Пенелопе Крус казва, че Педро отново е направил нещо наистина смело и специално. "Толкова съм щастлива да бъда част от този невероятен филм. Благодарна съм му, че ми се доверява толкова и ми дава всички тези невероятни роли. Той е една от причините да стана актриса! Вече имаме 25-годишно приятелство и градим кариера заедно. Надявам се така и да продължи", сподели тя.

Кои са големите победители на кинофестивала във Венеция (ВИДЕО)

Милен Смит пък определя работата с Алмодовар като сбъдната мечта. "Това е вторият ми игрален филм. През цялото време се наслаждавах на работата с Педро. През цялото време ми даваше свобода, което беше прекрасно, а всъщност аз се намирах в неговата вселена. Невероятна възможност -  надявам, че ще имам отново този шанс", подчерта младата актриса.   

Освен Пенелопе и Милена, в лентата участват още Айтана Санчес Хихон, както и емблематични имена от филмографията на Алмодовар като Роси де Палма и Хулиета Серано. 

Филмът ще излезе в САЩ на 24 декември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.