92 процента от пълнолетното население е напълно имунизирано

Ирландия ще отвори нощните клубове за пръв път от март 2020 г., но днес отложи плановете за премахване на почти всички антиковидни ограничения в отговор на ръста на новите случаи в страната, която може да се похвали с едно от най-високите нива на ваксинирани срещу КОВИД-19 жители, предаде Ройтерс.

След като наложи един от най-строгите локдауни в Европа ирландското правителство се надяваше да вдигне повечето ограничения тази седмица, включително нуждата от спазване на физическа дистанция и изискването за представяне на ваксинационни сертификати за посещаване на барове и ресторанти.

Всички имунизирани с ваксини, одобрени от СЗО, ще могат да влизат в САЩ

Вместо това тези мерки бяха удължени до февруари, както и изискването баровете и ресторантите да обслужват само седнали на маси клиенти. Посещаващите нощни клубове трябва да носят маски, с изключение на времето, през което се хранят, консумират напитки или танцуват.

Ирландия е постигнала едно от най-високите нива на ваксинирани в Европа, като 92 процента от пълнолетното население е напълно имунизирано. Страната обаче е на челните места в Европа и по показателя заболеваемост от COVID-19 с над 400 случая на заразата на 100 000 жители на двуседмична база.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА