Това става след като за последното денонощие бяха отчетени 223 нови смъртни случаи

Британският министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг заяви, че няма планове за нов локдаун и че приказките за връщане на ограниченията за пътуване са безпочвени.

Куази Куартенг каза, че няма да има общонационален локдаун след като ръководител на националното здравеопазване предупреди премиера Борис Джонсън, че трябва незабавно да бъде приложен „План Б“ с ограничителни мерки, за да се избегне зимна криза с пандемията.

Изпълнителният директор на Конфедерацията на националното здравеопазване Матю Тейлър призова за връщане на определени мерки, включително задължително носене на маски на обществени места. Това става след като за последното денонощие бяха отчетени 223 нови смъртни случаи – най-високата бройка от 9 март насам.

На въпрос на „Скай нюз“ дали ще последва локдаун обаче Куази Куртенг отговори тази сутрин, че той изключва подобна мярка.

„Мисля, че приказките за ограничения на пътуванията и налагане на нови локдауни са напълно безпочвени и далеч не помагат в така създалата се ситуация“, изтъкна министърът. Контриран с аргумента, че миналата година правителството заяви същото преди да наложи пълен локдаун, Куартенг отговори: „По това време още нямахме ваксина“.

Източник: БНР