Стихията изпочупи автомобили, наводни заведения и хиляди частни домове

В Италия започна мащабно разчистване на пораженията от ''супербурята'', която удари страната в началото на седмицата. Двама души загинаха, а материалните щети са значителни. Експертите смятат, че необичайно мощната стихия е резултат от промените в климата в световен мащаб.

Бурята изпочупи автомобили, наводни заведения и хиляди частни домове. Още няма пълна оценка на щетите, но в много домакинства, наводнението унищожи всичко.

'Много вода влезе в къщата. Кал има даже в чекмеджетата. Вчера беше истинска катастрофа.''
Най-тежко пострада остров Сицилия. Там затвориха училищата и парковете, докато върви разчистването. Има и затворени пътища и забрана да се ползват популярните в този район скутери, споделя жителката на Катания Кармела Мондио.

Площади в Южна Италия под вода след мощна буря, има загинали

Освен двамата загинали, има и един изчезнал. Синоптиците казват, че бедствието е било нетипично. Температурата на морето е с 8 градуса над обичайната за сезона, което е създалио буря, подобна на тези в тропическите райони.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.