Страната регистрира най-много заразени от края на март

В Унгария от събота става задължително поставянето на трета доза ваксина срещу COVID-19 за всички здравни служители, както и носенето на маска в повечето закрити пространства. Toва обяви началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан Гергей Гуяш, цитиран от Ройтерс. По думите му единствено ваксините могат да осигурят защита от коронавируса на фона на повишаването на броя на случаите.

"Правителството съветва всички да се инжектират с подсилваща доза, което е възможно четири месеца след втората доза", каза Гуяш.

Неваксинираните в Чехия: Без достъп до публични места

Унгария съобщи за 10 767 нови случаи на коронавирус - най-много от края на март. Починалите за изминалото денонощие са 131-ма. Дневният брой на новозаразените се приближава до пика от 11 265 души, достигнат по време на третата вълна на пандемията.

Забраняват на неваксинираните в Гърция да посещават всички обекти на закрито

В Унгария са въведени много малко ограничения и процентът на ваксинираните е под средния за ЕС, отбелязва Ройтерс. Постоянното покачване на броя на нови случаи на болни от COVID-19 накара Унгарската лекарска камара да призове за въвеждането на стриктни мерки. Камарата призова за забрана на масови събития и налагане на задължително носене на маски в закрити помещения. От там смятат още, че достъпът до ресторанти, театри и кина трябва да е позволен само на хора със сертификат.
 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА