Това съобщава вестник „Сега”

Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по сигнал за всяване на паника, съобщава вестник „Сега”.

Става дума за сигнал, подаден от Стойчо Кацаров, докато беше служебен здравен министър. Поводът - публични твърдения на бившия премиер, че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност. Всяването на паника е престъпление, според наказателния кодекс.

ГЕРБ иска отмяна на мораториума

Пред NOVA говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова нито потвърди, нито отрече информацията.  Посочи, че прокуратурата ще излезе с повече информация след Нова година.

Самият Борисов не откри следи от престъпления в изказванията си. „162-ма българи са починали днес. Пълен хаос с тестовете за деца, с лекарствата, пълен хаос с ваксините. И когато кажеш истината - това е всяване на паника. Първи по смъртност в света сме месеци наред. С това ли всявам паника? Да кажат, че не са умрели ли? Да кажат, че гробищата се препълниха. Това не е ли факт? И аз съм им казал, че те не се справиха с нищо. С кое всявам паника? Като съм казал, че удължиха срока на ваксините ли?”, коментира той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.