Той изтърпяваше присъда от 18 години затвор

Даниел Димитров по прякор Данчо Релето от групата за отвличания – „Наглите” е освободен предсрочно от затвора още преди Коледа. Това съобщиха за NOVA от Софийския градски съд. Димитров излиза на свобода почти две години по-рано. Мотивът – поправил се е. Той изтърпяваше присъда от 18 години затвор.

„НАГЛИТЕ”: Много разбити животи и 3 милионa в неизвестност

С това решение на съда половината банда за отвличания вече е на свобода.  През 2020 година от затвора предсрочно излезе Ивайло Евтимов-Йожи. Сега зад решетките остават Прокопий Прокопиев-Културиста и Любомир Методиев-Любо Гребеца. „Наглите” бяха осъдени за 11 отвличания и 1 опит. Те бяха задържани през 2009 година.

Синът на Киро Киров: С ужас очаквах момента, в който ще пуснат някой от „Наглите” на свобода

„Аз съм благодарен, че са ме оставили жив. Защото можеше да се уплашат, нещо да стане – беля. И най-лесното е да те гръмнат и да те закопаят, както другите са ги закопали. За какво е смисълът на живота! Нашата правосъдната система е измислена по такъв начин, че … Първо прави престъпления, обирай, убивай и после ще видим какво ще стане. Нищо не ме учудва, че са ги пуснали, в затвора те са си примерни граждани”, сподели Ангел Бончев – жертва на „Наглите”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.