Пред Президентството преди началото на КСНС се проведе демонстрация на ВМРО

Ако България промени позицията си по въпросите за Северна Македония и членството ѝ в ЕС, ВМРО ще поиска свикването на референдум по темата. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки преди началото на Консултативния съвет по национална сигурност при президента в понеделник.

СНИМКИ ОТ ПЛОЩАДА ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО ПРЕДИ КСНС ВИЖТЕ ТУК

"Знаете, че сме правили много опити за референдуми, но не се сещам за нито една тема която да е по-рефердумна от тази. Настояваме лицата, които могат по Конституция да го направят. Ако не се направи - имаме готовността и желанието да свикаме национален референдум. 
Най-общо въпросът може да бъде трябва да бъде: Съгласен ли сте България да даде съгласие за начало на преговорите за Северна Македония, само ако изпълни следните условия за членство", заяви Джамбазки.

Президентът свика КСНС

Пред Президентството се провежда и демонстрация на ВМРО. Част от протестиращите заявиха, че са там, защото "Македония е българска", а правителството ни можело "да ни предаде".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.