След поредната проява на агресия между деца ръководството и ученическия съвет 51-во средно училище "Елисавета Багряна" с предложения

13-годишно момче беше нападнато от свои връстници в столичния квартал "Лагера", а кадрите от насилието бяха разпространени в социалните мрежи.

След поредната проява на агресия между деца ръководството и ученическия съвет на 51-во училище поискаха незабавни мерки срещу подобни прояви.

"Боят между момчетата вече не е премерване на сили, а за да се заснеме унижението на единия и да се качи в социалните мрежи. Една от мерките, които предлагаме е да се проследи IP адреса, откъдето се качва видеото, и да бъде наложена солена глоба" това каза в "Социална мрежа" Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование и директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна".

Според него не може да се качват такива материали с насилие и да стоят там, това трябва да се предотврати по законов път и да последствия за тези, които го качват. След това този материал да бъде спрян от циркулация в мрежата.

"Законът трябва да покаже, че това не е редно", категоричен бе Асен Александров.

Другата мярка е в училището да се учи повече за живота, отколкото сухия учебен материал. Нужно е да се говори за доброта, за съпричастност.

Александров сподели, че отвсякъде има подкрепа за идеите.

Относно това дали отново ще се преминава на онлайн обучение, директорът на "Елисавета Багряна" заяви, че има информация за индивудален подход в това отношение, като в голяма степен затварянето ще зависи от натовареността на здравната система.

Дафин Божилов, 8-ми клас, от ученическия съвет на 51 СУ „Елисавета Багряна” сподели в предаването, че случаят с побоя над техния съученик е бил възприет като шок в училището, защото всички ученици са широкоскроени и гледат да помогнат на връстниците си. Няма нападки, няма други такива прояви на насилие.

"Учениците разговорят с учителите, особено след този случай. Обсъдихме как можем да помогнем на пострадалия ученик, да махнем видеото и да му покажем, че всичко ще премине, няма смисъл да се страхува", каза още Дафин.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.