Единствено остава изпращането на молба за правна помощ до РСМ

Приключи събирането на доказателства за тежкия пътен инцидент на автомагистрала "Струма" и разследването е към своя край. Към настоящия момент е събран огромен обем от доказателствен материал, необходим за изясняване на обективната истина, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Инцидентът стана в края на ноември, когато автобус с регистрация от РС Македония катастрофира на скоростния път. При инцидента, заради пожар в автобуса, загинаха над 40 души, сред които и малки деца. Туристите пътували от Турция в посока Северна Македония.

Утре връщат в Скопие телата на загиналите на "Струма"

Това, което предстои и единствено остава е изпращането на молба за правна помощ до РСМ, с цел уведомяване и запознаване на наследниците на пострадалите. По силата на българското законодателство те имат право да предявят граждански иск в съдебното производство и да се запознаят с материалите по досъдебното производство, каза още Милева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА