Към момента в района има само един действащ храм

Направена беше първата копка на нов храм в столичния квартал „Люлин”, където към момента има само една действаща църка. Тя обаче се оказва недостатъчна за живущите в най-многолюдния район в София. Очаква се сградата на храма да бъде завършена след две години, след което започват дейностите вътре в църквата. На събитието присъства президентът Румен Радев, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Събра ни вярата. Тя е спасявала държавата ни в продължение на столетия. Съхранява традициите и духовността и показва истинската стойност на българина”, обясни зам.-председателят на сдружение „Национален и духовен възход” Атанас Димитров.

Кой е мюсюлманинът, реставрирал 12 църкви?

Отец Лъчезар добави, че стартът на пандемията обърна все повече хора към вярата. „Тялото и душата имат нужда от лек. Единственото място, където могат да успокоят душата си и заедно с това да излекуват телесните си болки, е църквата”, добави той.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.