Фризьорите ще осигуряват подкрепа на нуждаещи се жени

Верига салони за красота се включва в борбата срещу насилието над жени. Кампанията носи името „Красотата не изисква жертви”. Служителите в салоните ще преминат обучение като те ще работят директно с пострадалите жени.

„Искахме да дадем глас на един проблем, който съществува от дълго време. Необходимо е да се изправим лице в лице с него и да не се преструваме, че не сме част от проблема. Важно е да заявим позиция. Нашата цел е да помагаме на всички дами, с които се срещаме и, които имат нужда от подкрепа. Всеки фризьор до някаква степен играе ролята на терапевт. Жените споделят с нас, може би повече отколкото с приятел, защото не сме си чак толкова близки”, разказва собственикът на веригата салони Таня Пресолска.

Основателят на фондация „Emprove” Оля Минева допълни, че хората се страхуват да се включат с действия срещу проблема, тъй като смятат, че решението му зависи изцяло от тях.

„Целим да дадем сила на екипите в салоните за красота да станат част от тази промяна, да подкрепят жените, дори само с разговори. Всеки може да е част от решението на проблема”, каза още тя.

Организаторите на кампанията призовават и бизнеса да вземе участие в инициативата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.