Соченият за извършител е криминално проявен

Убийство на 33-годишен мъж в Първомай. Той е бил намушкан няколко пъти с нож в апартамент, в който са празнували заедно със задържания за престъплението, обяви зам.-директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Васил Костадинов, цитиран от БНР. 

„С пострадалия са били в приятелски отношения. В резултат на възникнал спонтанно конфликт, извършителят, с помощта на нож, нанася няколко прободни рани, след което е откаран в болнично заведение“, добави Костадинов. Извършителят е на 50 години, криминално проявен.

„След нанасяне на удара с нож в областта на корема, пострадалият се е опитал да напусне дома на извършителя. Бил е подгонен по улицата, настигнат след около 50 метра, на място е съборен, там е и починал“, добави зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Ножът е намерен и е приобщен като веществено доказателство. Има свидетели, установяват се допълнителни и текат разпитите им. На задържания за 24 часа за престъплението предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство .

Той е осъждан девет пъти, в повечето случаи за кражба, но и за причиняване на средна телесна повреда, информира още Гавраилов. „През 90-те години е изтърпявал доста дълго време наказание „лишаване от свобода”. Последните му осъждания са за дребни кражби, за които му е била наложена пробация“, допълни прокурорът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БНР