Столичният инспекторат припомня, че това е задължение на собствениците на обекти

Проверки за непочистени площи пред търговски обекти показаха неизпълнение на задължението за почистване на сняг и лед, информират от Столичния инспекторат. Наложени са 27 глоби.

За 24 януари в районите "Изгрев", "Триадица", "Подуяне", "Студентски, "Слатина", "Панчарево, "Нови Искър", "Витоша", "Красно село", "Лозенец" е констатирано, че пред магазини и офиси, не е създадена организация за почистване на тротоарите, площите около сградите от сняг и лед. В район "Изгрев" освен глоби с фиш се е стигнало до съставяне на акт на обект на ул. "Никола Габровски".

От инспектората припомнят, че почистването е задължение на всички собственици, ползватели, лица, които фактически владеят или държат недвижими имоти или части от тях. Те са длъжни да почистват тротоарите пред и около сградите на имотите от сняг и лед, съгласно Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.

Проверяващите екипи на Столичен инспекторат установиха непочистени прилежащи пространства към 14 спирки на градския транспорт в различни райони на града. За неизпълнение на тази дейност са наложени санкции в размер на 28 000 лв. на фирмите, ангажирани с почистването в "Лозенец", "Витоша" и "Студентски".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА