Манчестър Сити остава тим с внушителен игрови потенциал

Новата 2022-а година донася не само много въпросителни, но и една сигурна промяна в българския бизнес сектор – навлизането на австрийския сайт Betano в голямата игра у нас. Това вече е сигурно, след като НАП издаде дългоочаквания лиценз за извършване на дейност. А първата и много важна секция, за която брандът ще трябва да се погрижи, е спортната такава и конкретно по отношение на футбола. Изчерпателен каталог на предложения за Betano спортни залози може да намерите в линка. А в следващите редове ще погледнем и към фаворитите за спечелване на Шампионската лига, подбрани според предложените коефициенти в Betano.

1. Манчестър Сити

Изглежда, че за поредна година повечето сайтове за залози се нахвърлят в посока състава на Пеп Гуардиола. Това е едновременно странно, но и разбираемо. „Гражданите“ остават тима с внушителен игрови потенциал и за пореден сезон ще се борят всички 4 трофея, които са възможни. Истината обаче е, че досега те така и не успяват да намерят правилната формула за успех, когато става дума за най-големия европейски клубен турнир. Миналата година те се препънаха на последното стъпало, което индикира, че се приближават към целта. При мощната конкуренция на други тимове обаче е съмнително, че този Сити, без класна 9-ка, ще успее да се пребори за купата с големите уши. Коефициентът от около 4, даден от Betano, изглежда твърде занижен.

2. Байерн Мюнхен

На близко разстояние зад Ман Сити е поставен германският хегемон Байерн Мюнхен. Баварците завършиха без нито една загубена точка в груповата фаза и имат стабилен аванс от 9 точки пред Борусия Дортмунд в класирането. Младият наставник Юлиан Нагелсман все още не е успявал да стигне до кой знае колко трофеи в кариерата си, но начело на Байерн това изглежда ще се промени. Целта за германския гранд винаги е спечелване на Шампионската лига, а при коефициент около 5 за мюнхенци това може да е добро оправдание да пробвате късмета си.

3. Ливърпул

Своето голямо завръщане през този сезон очевидно прави и състава на Юрген Клоп. Ливърпул е на малка дистанция зад Ман Сити във Висшата лига, но спечели с абсолютна лекота групата, описвана предварително като много тежка. Шест победи от шест мача срещу Порто, Атлетико Мадрид и Милан си е сериозно постижение и много солидна заявка. Мохамед Салах продължава да изглежда като един от най-добрите в света за момента, а с напредването на сезона формата само се подобрява. Коефициентът на стойност около 6, предложен от Betano, абсолютно не е за изпускане.

4. Челси

Стигаме и до настоящия европейски клубен първенец – лондонският гранд Челси. Въпреки своето страхотно представяне през миналия сезон и никак не лошите изяви през тази кампания, букмейкърът не гласува особено доверие на „сините“. Показателно е, че шансовете на тима за повторен триумф са оценени едва на около 8.50 коефициент, съответно на 4-то място подред. Все пак, кадровият потенциал на тима не е толкова голям спрямо този на част от съперниците, което все още държи Челси далеч от мястото на фаворит. Друг ключов фактор е и историята, която не е на страната на „сините“. Почти нито един тим не е защитил трофея си на следващия сезон. Томас Тухел определено ще гледа към тима на Реал Мадрид, който постигна три поредни триумфа, в търсене на вдъхновение и упование.