Трябва да му бъдат направени вливания на стволови клетки, които семейството му не може да си позволи

Алекс е преждевременно роден в 38 гестационна седмица поради съмнения, че не наддава. Раждането не протича лесно и се налага по спешност да бъде изваден с вакуум, което причинява мозъчна травма на детето. Тя се установява, когато Алекс е на 4 годинки при направено ЕЕГ. Локализират се източници на кортикално забавяне в зони на Бродман 20, 21, 22, 40 и 41.

Тези области представляват ключови възли на езиковата мрежа за разбиране и продукция в човешкия мозък. В допълнение се установява нарушена функционална свързаност между двете полукълба на мозъка на Алекс, което предполага нарушена комуникация между полукълбата и недостатъчна интеграция на входящата информация.

Алекс вече е на 5 годинки и все още не може да говори. Поставена му е диагноза „аутизъм”. Украинската клиника „Емсел” дава 96% шанс за възстановяване на детето, чрез вливане на стволови клетки. Ще бъдат необходими пет вливки, всяка от които струва £10,000. Вливките се правят на всеки шест месеца. Първата процедура е планирана за 21.02.2022 г. Финансовите възможности на семейството обаче се изчерпват с първата вливка.

Алекс има нужда от Вашата помощ! Може да направите дарение чрез:

REVOLUT: https://revolut.me/desisl5bn1

PAYPAL: paypal.me/givehopetoalexander

Платформата GoFundme: https://gofund.me/5482ba9d

Банков трансфер: IBAN: BG98RZBB91551094847881 BIC: RZBBBGSF Банка: Райфайзен банк Титуляр: Людмила Пеева

За всяка промяна в лечението или състоянието на Алекс ще бъдете уведомявани във Facebook групата: Give a hope to Alexander / Подарете Надежда на Александър и чрез платформата GoFundme. Веднъж месечно ще бъде представян и отчет с наличната сума по сметката на Алекс, както и за извършените плащания.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.