Благодетелят е Фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“

Екипът на Клиника по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ благодари на Фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“, които в края на миналата година дариха медицинска апаратура – електродерматом „Хюмека“ и батерия със зарядна станция, на обща стойност 18 724 лв. Електродерматомът позволява да се взимат равномерно повърхностни кожни слоеве. Последните служат за покриване на рани, оформени след отстраняване на некрозите при дълбоките изгаряния, както и тези при обширните мекотъканни дефекти след травми или трудно зарастващи рани от различно естество, съобщават от Клиниката.

Медиците са признателни и изтъкват, че дарението е от изключителна важност при лечението на обширните дълбоки изгаряния. При тях донорските участъци са ограничени и с помощта на тази техника могат да се използват максимално, което определя успешния изход от лечението.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.